fbpx

Graskaas is een exclusieve delicatesse

Graskaas is een heerlijke delicatesse. En vrij exclusief ook, want het is alleen beschikbaar van half mei tot eind juni. Graskaas wordt gemaakt van de eerste melk die koeien geven nadat ze hebben gegeten van het verse voorjaarsgras. Het eerste gras in het voorjaar kan tot wel twee keer zoveel suikers bevatten dan in de rest van het jaar. Dit geeft de bijzondere smaak aan graskaas.

More...

Helaas moeten we altijd even wacht tot er weer graskaas in de winkels ligt. Na de eerste mooie dagen krijgen we er massaal trek in. De eerste koeien worden in de wei gezien…
Maar ook graskaas heeft 28 dagen nodig om te rijpen. Daarom liggen de eerste graskazen pas eind mei in de winkel.

Wat is graskaas?

Vanaf april gaan de koeien weer naar buiten. Voor het eerst sinds lange tijd mogen ze weer op de wei. Ze huppelen en springen van blijdschap, een geweldig gezicht. Het jonge voorjaarsgras zit boordevol voedingsstoffen. Daardoor is de melk die ze geven na het eten van dit gras de beste melk van het hele jaar. Het verse gras zorgt voor volle, romige melk. De kaas die van deze melk gemaakt wordt heet daarom graskaas.

Graskaas is maar een korte periode verkrijgbaar, van half mei tot eind juni. Daarna is het gras niet zo vers meer. De melk verandert daardoor ook van smaak. Al is kaas van weidekoeien altijd nog romiger dan van stalkoeien.

Koeien op stal eten bix en droog hooi. De melk die deze koeien geven is anders van samenstelling, waardoor de kaas lang niet zo zacht en mild wordt. Kaas van stalkoeien wordt ook wel hooikaas genoemd.

Graskaas maakt gerechten extra smeuïg

Graskaas is een cadeautje van de natuur. Sta je graag in de keuken? Maak dan gebruik van deze delicatesse. Een smeuïge graskaas geeft net dat beetje extra aan je gerecht. En natuurlijk doet hij het ook prima op een kaasplankje met een goed glas wijn.

Een hartige snack, vol van smaak en heerlijk romig. Puur genieten.

Graskaas is een dankbaar ingrediënt in de keuken. De toepassingen zijn heel divers. Gebruik het in quiches, pasta’s, salades, dips, als vulling in groenten of gewoon lekker op de boterham.

Laat je verrassen door dit heerlijke recept. Een zomerse salade met veldsla, graskaas en druiven.

Graskaas gezonder dan gewone kaas

In graskaas komt al het goed van de natuur samen. Na een hele winter op stal mogen de dames voor het eerst de wei in. Ze kunnen hun geluk niet op en dat laten ze zien met enthousiaste sprongen.
Na een paar dagen vers voorjaarsgras geven de koeien pure grasmelk. Van deze melk wordt graskaas gemaakt.

Deze kaas komt niet alleen van gelukkige koeien, hij is ook gezonder dan andere kazen. Het verse gras zorgt voor meer onverzadigde vetten en geconjugeerd linolzuur(CLA). Deze bestanddelen bevorderen de vetverbranding en zorgen voor die heerlijke smeuïge structuur. CLA werkt cholesterolverlagend. Het remt de groei van vetcellen en ondersteunt de vorming van spiercellen.

Het eerste voorjaarsgras zit vol bètacaroteen, dit komt via de melk in de kaas terecht. In ons lichaam wordt deze stof omgezet in vitamine A. Deze kaas is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook super gezond.

Graskaas bestel je voordelig online

Echte graskaas, of meikaas, is alleen in het voorjaar beschikbaar. Dan is de melk van de dames echt vol en romig. En dat proef je terug in de kaas.

Graskaas is een cadeautjes voor elke kaasliefhebber. We kijken er elk jaar reikhalzend naar uit. En waar kun je jouw kaas beter bestellen dan bij KaasKraam.com?
We zorgen er elk jaar weer voor dat de heerlijkste graskaas in ons assortiment verschijnt. En als het even kan maken we er een mooie aanbieding van.